Wednesday 29 September 2021

"Potuj in spoznavaj kulture ter jezike", Ikos Dassia*****, Grčija

Sem Hana Strnad, študentka prvega letnika Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, program Gostinstvo in turizem. Letos smo se skupaj s še dvema prijateljicama odločile, da se prijavimo na Erasmus+ in sicer v Grčijo. 

Moje popotovanje se je začelo 5. junija, ko sem z letalom pristala na sončnem Krfu. Dokler niso uredili vseh dokumentov, da sem lahko začela delat, sem imela čudovite počitnice. Počasi je prišel dan, ko sem začela z delom. Seveda sem prvi dan bila zelo živčna, saj nisem vedela, kaj vse me čaka. Delala sem kot pomočnica natakarica v grški restavraciji z imenom Ouzo. Za zajtrk in večerjo smo imeli a la carte ponudbo, za kosilo pa bife (žar). Prvih nekaj dni je bilo zelo napornih, ampak sčasoma smo se imeli prav super, saj sem imela najboljšega managerja in najboljše sodelavce. Res smo bili zelo dober tim, vsi smo bili povezani med sabo, res smo se imeli super. 



Tu sem spoznala veliko novih prijateljev, s katerimi smo se zelo dobro razumeli in skupaj preživeli ogromno lepih trenutkov. Zelo sem vesela, da sem imela priložnost opravljati praktično izobraževanje v Grčiji, saj sem bolje spoznala njihovo kulturo, jezik, kulinariko in predvsem ljudi. 


Erasmus+ bi priporočala vsakomur, ki ima željo potovati, spoznati druge kulture, jezik, se naučiti veliko novega in pridobiti veliko izkušenj. Moram povedati tudi to, da sama nisem imela veliko izkušenj z delom v restavraciji, saj sem načeloma bolj usmerjena v turizem, ne toliko v gostinstvo. Ampak to, da nisem imela izkušenj, ni bil problem, saj so mi tam vse razložili, pokazali in mi pomagali, zato naj vas ne bo strah se prijaviti na Erasmus+.


Hana Strnad

No comments:

Post a Comment