Wednesday 29 September 2021

"Moje najkrajše poletje", Ikos Dassia*****, Grčija

Sem Neža Pavlič, študentka 2. letnika Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Če sem čisto iskrena, se najprej na Erasmus+ izmenjavo sploh nisem želela prijaviti, ampak po napornem obdobju, ki smo ga imeli s Covidom, sem se odločila, da je čas za spremembo okolja in se še zadnji čas prijavila. Prvih nekaj dni po prihodu na Krf smo imeli prostih. Ta čas smo izkoristili za raziskovanje otoka in njegovih skritih kotičkov. Kar kmalu sem opazila, da je njihov način življenja popolnoma drugačen od takšnega, kot smo ga navajeni mi. 


Po nekaj dneh »počitnic« smo uredili vso potrebno dokumentacijo in napočil je čas za delo. Na začetku sem delala samo na Sky main pool. Sčasoma pa so me začeli pošiljati tudi v druge dele hotela, kot so Sky lobby, teatro, Sea lobby, Sky gelateria …  Na vseh delovnih mestih (razen v sladoledarni) pa sem imela naziv pomočnica natakarja. 

Prvih nekaj dni je bilo seveda težkih, preden sem se navadila na novo okolje in način dela, vendar so me sodelavci toplo sprejeli medse in mi pomagali z vsem potrebnim, da sem se kar se da hitro navadila na delo. Na začetku sem bila predvsem drink passo, da sem se naučila vseh številk na bazenu in na plaži. Nato pa so mi že dovolili, da tudi sama sprejemam naročila gostov. Moje najljubše delovno mesto je bilo seveda na plaži ob morju. Tam so bili gosti še posebej prijazni. Spoznala sem res ogromno ljudi iz celega sveta. 

Poleg vsega dela in dolgih urnikov pa sem stkala tudi ogromno prijateljstev, s katerimi smo preživeli zares najboljše in najkrajše poletje. Takšno izkušnjo bi res priporočala vsem!

Neža Pavlič


No comments:

Post a Comment